Tarot

Tarotkaarten zijn een medium om door middel van het trekken van een of meerdere kaarten een inzicht te krijgen in de huidige levenssituatie of de toekomst. Belangrijk bij het leggen van de kaart is dat de vrager zich kan concentreren op de vraag en daadwerkelijk wil geloven wat de kaart hem verteld.

Geschiedkundige bronnen zijn niet eensluidend over de oorsprong en de functie van de Tarot. Zo zouden de kaarten tot de 18e eeuw geen voorspellende functie hebben gehad maar slechts als normaal kaartspel gefungeerd hebben. Andere bronnen vermelden echter over vergelijkbare kaartspellen die al in de Chinese oudheid als orakel geraadpleegd werden.

Hoe werkt Tarot
Het 78 kaarten tellende tarotspel in technisch opgedeeld in de Grote Arcana met 22 kaarten en de Kleine Arcana met 56 kaarten. De vier elementen water, vuur, aarde en lucht vinden we terug in de interpretatie van de Kleine Arcana onder de noemer staven, bekers, zwaarden en pentakels, wat de band met de Oud Chinese cultuur zou verklaren.

Elke Tarotkaart heeft zijn eigen betekenis, die kan echter veranderen naar gelang de kaarten die in combinatie met hem getrokken worden. Een week- of maandvoorspelling kan in verschillende vormen gelegd worden. Zo is er het Maandwiel, Keltisch kruis of bijvoorbeeld de Drielegging. Elke vorm van legging geeft inzicht in het verleden, het heden en de toekomst. Een dagkaart wordt getrokken met een vraag in het hoofd voor die bepaalde dag. Een dergelijke kaart trekt men maar één maal op een dag.

De verschillende kaarten
Er zijn meerdere Tarotdecks in omloop maar in grote lijnen vertegenwoordigen ze allemaal hetzelfde. De spiegel van de menselijke ziel. De bekendste Tarotdecks zijn de Raider Waite, Crowley en het Totemdierdeck. De nieuwste versie van het Tarotspel is de Osho Zen Tarot. Dit deck is gemaakt naar de filosofieën van de Indiase goeroe Osho en bestaat uit 79 kaarten. Het Tarotdeck wat misschien wel de meeste bekendheid heeft verworven en nog altijd veel gebruikt wordt is het 36 kaarten tellende spel van Madame Lenormand.

De waarheid die u uit de betekenis van de kaarten kan herleiden hangt volledig af van het eigen geloof erin. Wanneer u de betekenis en de afbeeldingen op de kaarten herkent als een fragment uit uw eigen leven krijgen ze hun betekenisvolle waarde als spiegel van de ziel.

Plaats een reactie